Spuiterij Dordrecht

 

Bij een oude auto is het bijwerken van de lak vaak de enige verstandige optie om te proberen een aantrekkelijke afwerking te herstellen. Hoewel het deskundige oog van een autoliefhebber vereist kan zijn, kan zelfs de gemiddelde autobezitter de waarde inzien van het terugbrengen van het uiterlijk naar wat het vroeger was. Deukjes kunnen vaak worden hersteld met retoucheerverf. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden wanneer een deukje moet worden gerepareerd.

Retoucheerverven of -stylizers voor autoverf zijn snel en gemakkelijk te gebruiken. Ze kunnen zelfs in kleine hoeveelheden worden gekocht als u op een budget zit. Met behulp van een touch-up verf, kunt u de kleur van uw auto aan uw wensen aan te passen. De retoucheerverf wordt aangebracht met een penseel, en droogt dan voordat hij op de gewenste plaats wordt aangebracht. De duurzaamheid is vergelijkbaar met die van permanente verf.

Eigenaars van oude voertuigen kunnen deuken ook zelf repareren. Er zijn middelen beschikbaar after-market voor het zoeken naar een lokale touch-up verf winkel. Uw lokale telefoongids en online gidsen van touch-up winkels zijn beide goede bronnen van informatie. Na het retoucheren kan de gewenste verflaag op de gedeukte plek worden aangebracht. Zorg ervoor dat u bij het bakken of afkoelen een plaatselijk verkrijgbare touch-up verfverwijderaar aanschaft, anders moet de oude touch-up weer worden verwijderd.

Touch-up verf wordt gebruikt voor deuken om de cosmetische reparaties aan de buitenkant van auto’s veel gemakkelijker te maken. Bij de aanschaf van touch-up verf voor uitdeukherstel zonder uitdeuken wordt echter een verscheidenheid van verschillende verfsoorten gebruikt. Dit zijn kleurstoffen van lucht. Gewoonlijk zijn deze kleurstoffen veiliger dan de permanente kleurstoffen die in touch-up verf worden gebruikt, omdat zij tijdens het reparatieproces daadwerkelijk zichtbaar zijn en niet verdampen. Ze zijn beter geschikt voor reparaties aan ruiten omdat ze geen vieze resten achterlaten op het interieur. Bij een buitenreparatie met retoucheerverf is het meestal het beste om organische retoucheerverf te gebruiken, omdat die gemakkelijker aan te brengen is en geen schadelijke pigmenten of oplosmiddelen bevat die schadelijk kunnen zijn voor oppervlakken.

Retoucheerverf is gemakkelijk te gebruiken. Als u echter per incident verf moet vervangen/bijwerken, dan is een spuitpistool waarschijnlijk beter geschikt, omdat het pistool minder druk vereist en de verf er gemakkelijker op gaat.

Retoucheerverf kan worden gebruikt voor kleine deukjes en krassen. Als het echter wordt gebruikt voor grote beschadigingen, moet het worden aangebracht met een goed spuitpistool.