Car service Duiven

Volgens de statistieken rijden er nu al ongeveer 17 miljoen auto’s op de weg. Maar is het mogelijk dat dit aantal tegen het jaar 2008 zal worden overschreden? Het is zeer waarschijnlijk, omdat de vraag naar auto’s elke dag toeneemt. Economische analisten voorspellen zelfs dat de auto-industrie een nog snellere groei tegemoet gaat.

De statistieken zijn verontrustend omdat elke automobilist te maken krijgt met stijgende benzinekosten en stijgingen van de olie- en benzineprijs. De stijging van de benzineprijs maakt deze tot de duurste grondstof ter wereld. Zelfs de kleine stijging van de olieprijs wordt hierdoor niet ontzien, want het verbruik van olie stijgt nog steeds, evenals de prijzen van benzine. Daarom worden stijgingen van de olieprijs meestal doorberekend aan de consument in de vorm van hogere benzineprijzen.

Meer betalen voor benzine maakt de auto duurder in aankoop en gebruik. De extra kosten voor het gebruik en de reparatie van auto’s hebben ook de neiging om de totale prijs van het gebruik van de auto te verhogen. Bovendien is er elke dag een groeiende behoefte aan auto’s. Het dagelijkse tekort aan auto’s is een ernstig probleem voor veel huishoudens en bedrijven. Elke extra auto zal het probleem alleen maar vergroten.

Volgens de autoverhuurdiensten liegen de statistieken er niet om. De auto die drie jaar geleden werd gekocht, betaalt nog steeds voor zijn tweede maand huur. Dit telt niet alleen voor de stijgende benzinekosten, maar ook voor telefoongesprekken, taxikosten, benzinekosten, reparaties en dergelijke. Elke extra auto kost slechts enkele duizenden dollars meer om telkens te vervangen en te repareren. Afhankelijk van de afgelegde afstand zullen de brandstofkosten verdubbelen of verdrievoudigen. Als de afgelegde afstand erg lang is, kunnen zelfs de brandstofkosten verdrievoudigen.

Veel mensen trekken nu weg omdat ze een vaste baan vinden die erg ver weg is. Zij gaan in een andere stad wonen die zeer toegankelijk is. Die nieuwe stad is vaak honderden kilometers verwijderd van waar zij wonen. Om dit te compenseren verkopen ze hun tweedehands auto’s. Maar autoverhuurcentra in de buurt hebben auto’s vanaf hun parkeerplaats beschikbaar tegen een aanzienlijk goedkoper tarief dan zij ze zouden kunnen verkopen. Dit is zo omdat deze plaatsen dagelijks auto’s kopen en verkopen. De auto’s zijn nog nieuw en in goede staat. Ze zijn door de dienstverlener persoonlijk geregistreerd en onderhouden. De auto’s zijn niet stoffig en vallen nog onder de garantie. De onderhoudskosten voor deze auto’s zijn zeer laag en bedrijfswagens zijn gemakkelijk verkrijgbaar en tegen een goede prijs bij Rebuilderswebsite.

Autoverhuur wordt dagelijks gehouden. De meeste klanten boeken hun auto’s ruim van tevoren. Het bedrijf hoeft slechts één auto te bestellen elke week dat de dagelijkse huur moet worden gevuld. Gewoonlijk zijn twee weken voldoende. Om de twee weken vraagt het bedrijf de klanten om terug te komen en de auto op te halen die zij op de volgende huurdag hadden willen nemen, of de auto kan losraken en het proces moet dan helemaal opnieuw beginnen.